کامپوزیت های نانو سرامیک تمام دیجیتال آلمانی سوئیسی و آمریکایی توسط برترین متخصصان دندانپزشکی در کلینیک کاخ لبخند

👇نمونه کارهای کامپوزیت 👇

مشاوره رایگان جهت زیبایی دندان

کامپوزیت و لمینیت و ایمپلنت اقساطی

جهت استعلام تماس بگیرید

1537

کلینیک دندانپزشکی کاخ لبخند، تجربه‌ای بی‌نظیر از خدمات دندانپزشکی لوکس و حرفه‌ای را به شما ارائه می‌دهد. با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و تیمی مجرب، ما به سلامت و زیبایی لبخند شما اهمیت می‌دهیم. از مشاوره‌های تخصصی تا درمان‌های پیشرفته، همه چیز در محیطی آرام و دلنشین برای راحتی شما فراهم شده است. با انتخاب خدمات VIP ما، لبخندی درخشان و اعتماد به نفس بیشتر را تجربه کنید! 

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یکی از دستاوردهای مواد زیستی در دنیای مدرن است. امروزه بسیاری از افراد خواهان استفاده از کامپوزیت برای دندان خود هستند. کامپوزیت کمک میکند تا عیوب و آسیبهای دندان پوشیده شده و لبخندی زیبا نمایان شود. دندانهای ناهماهنگ باعث کاهش اعتماد به نفس شما میشوند. کامپوزیت دندان یک روش ساده، سریع و عالی برای ایجاد یک لبخند جذاب است.کامپوزیت دندان از رزین ساخته شده که پلیمری سخت و سنتزی است. برای تهیه کامپوزیت، رزین با ذرات شیشه و یا کوارتز مخلوط میشود. مواد کامپوزیتی در طیفهای گوناگونی از رنگ سفید موجود هستند و به پزشک اجازه میدهند تا رنگ مطابق با دندان بیمار را انتخاب کند.

شرایط اقساطی

کامپوزیت دندان با شرایط اقساط در کلینیک کاخ لبخند (به صورت محدود)
پیشنهاد ویژه

ساخت روکش در کوتاه ترین زمان

اگر به دنبال دقت و سرعت بینظیر و بالاترین کیفیت خدمات دندانپزشکی هستید. می توانید با استفاده از خدمات دندان پزشکی دیحیتال و  دستگاه های پیشرفته  CAD/CAM خدمات روکش و پروتز دندان را در کوتاه ترین زمان دریافت کنید.

اسکنر ۳ بعدی دیجیتال

اسکنر سه‌بعدی دهانی یک دستگاه پیشرفته در دندانپزشکی است که برای تهیه تصاویر دیجیتال دقیق از دهان و دندان‌ها استفاده می‌شود. و فرآیندهای درمانی را سریع‌تر و راحت‌تر میکند. اسکنرهای سه‌بعدی دهانی همچنین باعث کاهش نیاز به قالب‌گیری‌های سنتی و افزایش راحتی بیماران می‌شوند. 

کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان را می‌توان یک درمان ترمیمی و زیبایی در حیطه دندان‌پزشکی دانست. این نوع از درمان به منظور پرکردن دندان یا تغییر فرم و رنگ آن‌ها انجام می‌گیرد. امروزه این روظ طرفداران زیادی داشته که انواع مختلفی نیز دارد. کامپوزیت دندانی را می‌توان در اصل نوعی ماده پرکاربرد در حیطه دندان‌پزشکی دانست. این ماده به شکل تک تک روی دندان‌ها تعبیه می‌شود و دندان‌پزشک به کمک آن مشکلات ظاهری دندان‌های شما را برطرف می‌کند. اقدامات انجام گرفته با کامپوزیت دندانی شامل پرکردن دندان پوسیده، رفع فاصله بین دندان‌ها، یکدست کردن اندازه آن‌ها و… می‌شود.در ساخت کامپوزیت، ذرات مختلفی همچون گلاس، کوارتز و رزین آکریلیک به کار گرفته شده است و در حالت عادی، به شکل و قوام خمیری دیده می‌شود. این ماده در بسته‌بندی‌های سرنگ مانندی جای می‌گیرد. در طول پروسه درمان این مواد زیر نور گذاشته می‌شوند و برخورد نور به این ماده می‌تواند این خمیر را سفت و محکم سازد.

پر کردن دندان با کامپوزیت

هنگامی که دندان دچار پوسیدگی و حفره میشود، دندانپزشک اقدام به پر کردن آن میکند. آمالگام یکی از پرکنندههای دندان است. این ماده بیش از 100 سال است که به منظور پر کردن حفره دندان استفاده میشود. امروزه محبوبترین ماده برای پر کردن دندان، کامپوزیت است. کامپوزیت همرنگ دندان بوده و بر ظاهر دندان تاثیر نامطلوبی ندارد.

اگرچه هزینه روش کامپوزیت نسبت به آمالگام بیشتر بوده و دوام کمتری دارد اما همچنان بین بیماران و دندانپزشکان پرطرفدار است. طول عمر کامپوزیت دندان به مراقبت و رعایت بهداشت دهان و دندان بستگی دارد. حداقل عمر کامپوزیت 3 تا 5 سال است.

کامپوزیت دندان برای اصلاح لبخند

یکی از کاربردهای کامپوزیت دندان، اصلاح لبخند است. در واقع، کامپوزیت یک اقدام زیبایی است که در آن با استفاده از مواد رزین همرنگ دندان، لبخند زیباتر میشود. با استفاده از روش کامپوزیت، ظاهر دندانها سفید و یکدست میشود.

کامپوزیت دندان برای اصلاح لبخند

کامپوزیت دندان چگونه انجام می­شود؟

در روش کامپوزیت، دندانپزشک مواد رزین همرنگ دندان شما را بر روی دندانها اعمال میکند تا شکل، اندازه و رنگ آنها تغییر کند. در واقع، ابتدا ماده کامپوزیت بر روی دندان قرار گرفته و سپس به کمک نور مخصوص سفت میشود. در نهایت شاهد ظاهری جذاب از دندانهای خود خواهید بود.

سن مناسب برای کامپوزیت کردن

در روش کامپوزیت، دندانپزشک مواد رزین همرنگ دندان شما را بر روی دندانها اعمال میکند تا شکل، اندازه و رنسن بیمار یکی از عوامل مهمی است که باید به هنگام انتخاب روش ترمیم دندان نظر گرفته شود. اگرچه کامپوزیت دندان برای بسیاری از افراد مناسب است، اما در بعضی موارد با توجه به سن بیمار ممکن است این روش پیشنهاد نشود.گ آنها تغییر کند. در واقع، ابتدا ماده کامپوزیت بر روی دندان قرار گرفته و سپس به کمک نور مخصوص سفت میشود. در نهایت شاهد ظاهری جذاب از دندانهای خود خواهید بود.

پیشنهاد ویژه : مقاله سن مناسب برای کامپوزیت دندان را مطالعه بفرمایید.

کامپوزیت کردن دندان چه زمانی باید انجام شود؟

روش کامپوزیت برای بهبود زیبایی لبخند شما انجام میشود. بنابراین، اگر تمایل دارید لبخند خود را چشم نوازتر و جذابتر کنید، میتوانید این کار را انجام دهید. همچنین، در برخی شرایط انجام کامپوزیت توصیه میشود، مانند:

  • پنهان کردن ترکهای دندان
  • بهبود رنگ دندان
  • برطرف کردن شکاف و فضای بین دندانها
  • بلندتر نشان دادن دندان
  • بهبود شکل دندان

پیشنهاد ویژه : مقاله چه کسانی نمی توانند کامپوزیت کنند؟ را مطالعه بفرمایید.

پیشنهاد ویژه : مقاله کاربرد کامپوزیت دندان را مطالعه بفرمایید.

تفاوت کامپوزیت­ و روکش دندان

روکش دندان از جنس سرامیک بوده و مطابق با آناتومی دندان هر فرد ساخته میشود. دندانپزشک جهت قرار دادن آن، باید مقداری از مینای دندان را تراش دهد. این روکشها قابل برگشت نیستند و هر 10 الی 20 سال یک بار باید تعویض شوند.

در مقابل، در روش کامپوزیت نیازی به تراشیدن مینا نیست. کامپوزیت مستقیما بر روی دندان هر فرد شکل میگیرد. کامپوزیت یک روش برگشت پذیر بوده و عمر آن  5 تا 7 سال است.

چه زمانی کامپوزیت یا روکش دندان ضروری است؟

روکش یا کامپوزیت دندان لایه نازکی است که روی یک یا چند دندان قرار داده میشود. این روش باعث محافظت از دندانها و بهبود زیبایی لبخند میشود. بسیاری از بیماران از این روش به جای ارتودنسی، کشیدن یا سفید کردن دندان استفاده میکنند. اگر دچار شکستگی و یا ناهماهنگی دندان هستید، انجام کامپوزیت یا روکش میتواند به شما کمک کند.

مراحل کامپوزیت دندان جهت اصلاح لبخند

دندانپزشک پس از معاینه و عکسبرداریهای لازم شروع به انجام کامپوزیت میکند. در روش کامپوزیت، ابتدا ماده رزین مطابق با رنگ طبیعی دندان شما انتخاب میشود. بعد از آن، از یک مایع حالت دهنده برای چسباندن بهتر کامپوزیت به دندان استفاده میشود. مواد کامپوزیت بر روی دندانها قرار گرفته و قالبگیری و فرم دهی انجام میشود. سرانجام، با استفاده از لایت کیور، کامپوزیت به سطح دندان متصل خواهد شد. در نهایت، دندانپزشک دندانها را براق و درخشان میکند. هر جلسه کامپوزیت حدود 30 تا 60 دقیقه طول میکشد.

پیشنهاد ویژه : مقاله مراحل کامپوزیت دندان را مطالعه بفرمایید.

آیا کامپوزیت­های دندانی دردناک هستند؟

در این روش اقدامی نزدیک به عصب دندان انجام نمیشود، بنابراین کامپوزیت دندان دردناک نیست. همچنین، هیچگونه سوراخ کردن یا کشیدن دندان صورت نمیگیرد. این روش معمولا نیازی به بیهوشی ندارد. گاها برخی افراد پس از کامپوزیت دچار حساسیت موقتی دندانها میشوند که مصرف مسکنها میتواند به کاهش درد کمک کند.

مراقبت­های لازم بعد از کامپوزیت

بعد از روش کامپوزیت همواره لازم است بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. پس از این اقدام، حداقل دو بار در روز با یک مسواک نرم و خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. یک بار در روز نخ دندان استفاده کنید. همچنین، به صورت منظم به دندانپزشک جهت معاینه مراجعه کنید. برای جلوگیری از خرد شدن کامپوزیت از عادتهایی مانند جویدن ناخن یا خودکار و باز کردن بستهها با دندان اجتناب کنید.

انتخاب رنگ کامپوزیت دندان

یکی از نگرانیهای افراد در این روش، انتخاب رنگ مناسب است. کامپوزیت در 4 گروه از سایههای گوناگون در طیفهای مختلف موجود است. رنگ کامپوزیت دندان به ویژگیهای ظاهری و رنگ پوست فرد بستگی دارد. بهتر است رنگ کامپوزیت و پوست فرد در یک طیف باشند. به طور کلی، برای انتخاب رنگ کامپوزیت در کنار علاقه شخصی به توصیه دندانپزشک نیز توجه کنید.

پیشنهاد ویژه : مقاله آیا امکان تغییر رنگ کامپوزیت دندان وجود دارد؟ را مطالعه بفرمایید.

مزایای کامپوزیت دندان

روش کامپوزیت در مقایسه با سایر روشهای زیبایی مزایای بسیاری دارد، مانند:

  • کم تهاجمی بودن و عدم برداشتن مینای دندان
  • مقرون به صرفه بودن
  • اصلاح کامل عیوب دندانی، مانند پوشاندن ترکها، شکافها و اصلاح رنگ دندان
  • سریع و راحت بودن

معایب کامپوزیت دندان

از معایب روش کامپوزیت میتوان به مقاومت کم در برابر لکه اشاره کرد. این روش دائمی نیست و ماندگاری بالایی مانند روکشها ندارد. در مجموع، اگر به دنبال اصلاح لبخند و بهبود ظاهر دندان خود هستید، کامپوزیت راه حل عالی میباشد، زیرا معایب این روش در مقایسه با مزایای آن کمتر است.

خطرات و عوارض کامپوزیت دندان

تمام فرآیندهای زیبایی و درمانی عوارض احتمالی خود را دارند. به طور کلی، روش کامپوزیت بیخطر است. در صورتی که دندانپزشک از مهارت و تجربه کافی برخوردار نباشد، ممکن است عوارضی مانند ایجاد بوی بد در دهان، پوسیدگی دندان، تورم لثه و ایجاد ترک یا شکاف در دندان ایجاد شود. ماده کامپوزیت خطری برای دهان و دندان ندارد، با این حال ممکن است عوارض جانبی جزئی داشته باشد، مانند:

  • ایجاد درد
  • ایجاد حساسیت دندانی
  • خونریزی لثه

ماندگاری کامپوزیت در دندان چقدر است؟

طول عمر کامپوزیت دندان، مدت زمان ماندگاری و دوام آن به عوامل مختلفی مانند عادت و رفتار شخصی و تعداد دندانهای ترمیمی بستگی دارد. به طور میانگین، کامپوزیت بین 5 تا 7 سال دوام دارد.

آیا بعد از کامپوزیت نباید قهوه مصرف کرد؟

روش کامپوزیت یک درمان عالی و سریع برای زیبایی دندان است. کامپوزیتها به دلیل ساختار متخلخلی که دارند، مستعد لکه هستند. بنابراین، بهتر است بعد از انجام کامپوزیت، مصرف غذاهایی مانند قهوه که باعث ایجاد لک در دندان میشود را کاهش دهید.

آیا کامپوزیت­ها برای دندان مفید هستند؟

به طور کلی، روش کامپوزیت هیچ خطری برای دندان ندارد. بنابراین، اگر دندان و لثههای سالمی دارید، هیچ مانعی برای انجام این کار نیست. البته اگر پوسیدگی گسترده یا بیماری لثه دارید، حتما قبل از کامپوزیت آن را درمان کنید.

آیا من می­توانم کامپوزیت انجام دهم؟

اگر دندانهایتان به شدت تغییر رنگ داده یا لکهدار شده است و یا نیاز به ترمیم دندان شکسته و ترک خورده دارید، شما کاندید مناسبی برای انجام کامپوزیت هستید. همچنین، اگر میخواهید لبخند خود را موثرتر و جذابتر کنید، این روش انتخاب مناسبی برای شما است. بهتر است برای اطمینان از انجام این کار حتما با پزشک خود در این باره صحبت کنید.

توجه داشته باشید که به اندازه کافی مینا روی دندان خود داشته باشید تا اتصال قوی بین دندان و کامپوزیت ایجاد شود. افرادی که بیش از حد دندانهای خود را فشار میدهند، کاندید مناسبی نیستند، زیرا کامپوزیت در اثر دندان قروچه و یا فشار دندانها بر روی هم دچار ترک میشود.

مراقبت و نکات لازم بعد از انجام کامپوزیت

پزشک بعد از انجام کامپوزیت یک سری نکات را برای افزایش ماندگاری به شما توصیه میکند. شما حتما باید به توصیههای پزشک خود عمل کنید. به طور کلی، بلافاصله بعد از انجام کامپوزیت تا زمان برطرف شدن کامل بیحسی از خوردن غذا خودداری کنید. همچنین، به مدت یک روز از نوشیدنیهای حاوی کافئین و رنگدانه پرهیز کنید.

جلوگیری از تغییر رنگ کامپوزیت

کامپوزیتها تحت شرایط نامناسب شروع به تغییر رنگ میکنند. جهت جلوگیری از زرد شدن و تغییر رنگ کامپوزیت، بهداشت دهان و دندان و استفاده از مسواک و نخ دندان را فراموش نکنید. سیگار و استعمال دخانیات تاثیر مستقیمی بر روی رنگ کامپوزیت دارند. همچنین، خوردنیها و نوشیدنیهای حاوی رنگدانه باعث تغییر رنگ کامپوزیت میشوند.

بنابراین، برای جلوگیری از زرد شدن و تغییر رنگ کامپوزیت دندان بهتر است یک رژیم غذایی سالم و مناسب را رعایت کنید. در این صورت روکش شما سالم مانده و دچار آسیب نمیشود.

پیشنهاد ویژه : مقاله آیا امکان تغییر رنگ کامپوزیت دندان وجود دارد؟ را مطالعه بفرمایید.

چگونه طول عمر کامپوزیت را افزایش دهیم؟

برای افزایش طول عمر کامپوزیت دندان، باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. از ساییدن یا فشردن دندانها روی هم خودداری کنید. مصرف زیاد غذاها یا نوشیدنیهایی که باعث لکه میشوند، مانند چای، قهوه و نوشابه را کاهش دهید. همچنین، استفاده از کامپوزیت باکیفیت و مراجعه به دندانپزشک متخصص در افزایش طول عمر آن موثر است.

سفیدی کامپوزیت تا چه مدت باقی می­ماند؟

سفیدی این روکش ماندگاری بالایی دارد. شما تا زمانی که دندانهای خود را تمیز نگه دارید، میتوانید از سفیدی آن لذت ببرید. بهتر است، همواره از مسواک و نخ دندان استفاده کنید.

آیا کامپوزیت را می­توان برداشت؟

با افزودن مواد جدید به راحتی میتوان کامپوزیت را جدا، ترمیم و یا جایگزین کرد. بنابراین، هر زمان که نیاز بود میتوانید اقدام به برداشتن و یا ترمیم آن کنید.

آیا برداشتن کامپوزیت برای دندان ضرر دارد؟

حتما با پزشک خود درباره برداشتن کامپوزیت و ضرورت آن مشورت کنید. بعد از آن در صورت نیاز، اقدام به برداشت کامپوزیت کنید. در کل، این فرآیند عارضه جانبی برای دندان ندارد. اگرچه در شرایطی ممکن است برای برخی افراد باعث مشکلاتی مانند ایجاد حساسیت، پوسیدگی و یا تغییر رنگ دندان شود.

هزینه کامپوزیت چقدر است؟

عوامل مختلفی مانند محل و شهر زندگی، نوع کلینیک دندانپزشکی و تجهیزات آن، تخصص دندانپزشک و تعداد کامپوزیتهای مورد نیاز در هزینه روش کامپوزیت موثر است. همچنین، کامپوزیتها کیفیتهای متفاوتی دارند که قیمت آن را تحت تاثیر قرار میدهند. امروزه کامپوزیت از کشورهای مختلفی مانند آمریکا، آلمان، سوئیس، ژاپن، انگلیس و چین موجود است. جهت اطلاع دقیق از قیمت و کیفیت باید از کلینیک مورد نظر مشاوره دریافت کنید.

آیا کامپوزیت­های چینی بی­ کیفیت هستند؟

کیفیت و ماندگاری کامپوزیت به عوامل متعددی بستگی دارد و تنها وابسته به کشور سازنده نمیباشد. بهترین کامپوزیتها معمولا برای آمریکا، آلمان، ژاپن و سوئیس هستند. اگرچه، کامپوزیت چینی مرغوب و باکیفیت نیز موجود است. جهت دریافت اطلاعات دقیق و انتخاب مناسب حتما با پزشک خود مشورت کنید.

چه زمانی باید کامپوزیت را ترمیم و یا جایگزین کرد؟

کامپوزیت ممکن است در اثر فشار و نیروی شدید دچار آسیب شود. در صورت ایجاد ترک، شکاف و شکستگی کامپوزیت باید ترمیم شود. گاها نیاز است روکش جدیدی جایگزین شود که پزشک حتما قبل از آن، معاینات لازم را انجام میدهد.

پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت

همواره عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باعث پوسیدگی دندانها میشود. بعد از انجام روش کامپوزیت رعایت بهداشت شخصی بیشتر لازم است. در این روش بین روکش دندان و لثه فاصله ایجاد میشود که در این ناحیه احتمال جمع شدن غذا و ایجاد پوسیدگی افزایش مییابد.

البته نگران نباشید، در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک، پوسیدگی ایجاد نمیشود. بنابراین، شما میتوانید با خیالی آسوده از روش کامپوزیت برای بهبود زیبایی لبخند خود استفاده کنید و نگران پوسیدگی و خطرات احتمالی نباشید.

انواع کامپوزیت دندان

روش کامپوزیت به دو صورت انجام میشود: مستقیم و غیرمستقیم. اساس دو روش یکسان است با این تفاوت که روش مستقیم در یک جلسه انجام میشود اما روش غیرمستقیم در یک جلسه تمام نمیشود.

کامپوزیتهای مستقیم

در این روش، کامپوزیت مستقیما بر روی دندان شما قرار میگیرد. بعد از آن با نور فرابنفش سفت و محکم میشود. این روش نیازی به بیهوشی نداشته و سریع و راحت است. کامپوزیت در روش مستقیم، تنها در یک جلسه انجام میشود. این روش رایجترین روش کامپوزیت میباشد.

کامپوزیتهای غیرمستقیم

روش کامپوزیت غیرمستقیم شامل همان فرآیند استفاده از رزین و نور فرابنفش است اما در دو مرحله انجام میشود. در واقع، رزین مستقیما بر روی دندان ریخته نمیشود. در روش غیرمستقیم، ابتدا به کمک یک لایه، قالب دندان گرفته شده و سپس در آزمایشگاه ساخته میشود. در جلسه دوم کامپوزیت ساخته شده بر روی دندان شما قرار میگیرد. روش غیرمستقیم اغلب در افراد دارای مشکلات شدید دندانی، پوسیدگی و شکستگی انجام میشود.

کاربرد کامپوزیت ­ها برای دندان

به طور کلی از کامپوزیت برای درمان و رفع عیوب دندانی استفاده میشود، مانند:

  • جایگزین پرکنندههای آمالگام
  • ترمیم دندان پوسیده و شکسته
  • تغییر و اصلاح شکل دندانها
  • محافظت از ریشه دندان در صورت تحلیل و عقب نشینی لثه
  • برطرف کردن ترکهای دندانی
  • از بین بردن فاصله بین دندانها
  • بهبود ظاهر و رنگ دندان

علت تفاوت قیمت کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در کیفیتها و اقسام مختلفی موجود میباشد. تفاوت در جنس و کیفیت مواد کاشت کامپوزیت در قیمت آن موثر است. مواد کامپوزیتی باکیفیت، طول عمر و مقاومت بالایی داشته و طبیعتا هزینه بیشتری به همراه دارند.

کامپوزیت­های گران با ارزان چه تفاوتی دارند؟

گرانی یا ارزان بودن کامپوزیت به کیفیت و کمپانی سازنده آن ارتباط دارد. کامپوزیتهای گران قیمت از کیفیت و مزایای بیشتری نسبت به کامپوزیتهای ارزان قیمت برخوردار هستند. بهتر است، برای اطمینان از برند و کیفیت آن با یک متخصص مشورت کنید. کامپوزیتهای گران قیمت مزایای مختلفی دارند، مانند:

  • شفافیت بالا
  • ایجاد ظاهری طبیعیتر
  • مقاومت و استحکام بالا در برابر فشار و نیروهای وارده
  • مقاوم و با دوام در برابر تغییر رنگ و زرد شدن دندان
  • طول عمر مفید بالا
  • تنوع و طیف رنگی بیشتر
  • رضایت بیشتر از نتیجه کار
  • احتمال کمتر ایجاد حساسیت در دندان

انواع مواد کامپوزیت ­های دندانی

کامپوزیتهای مورد استفاده اغلب از جنس Bis-GMA و یا سایر مونومرهای دی متاکریلات میباشند. اصولا در روش کامپوزیت سه دسته مواد وجود دارد:

  • میکروفیلها
  • میکروهیبریدها
  • نانوفیلها

در ادامه به توضیح هریک میپردازیم و با آنها بیشتر آشنا میشویم.

میکروفیل ها

میکروفیلها زیباترین و طبیعیترین مواد ترمیمی دندان هستند. آنها کوچکترین اندازه ذرات را در بین رزینهای کامپوزیت دارند. میکروفیلها درجه درخشندگی، شفافیت و ضریب شکست بالایی دارند. آنها در برابر لک و پلاک مقاوم بوده و محافظ سلامت بافت لثه هستند.

میکروهیبریدها

میکروهیبریدها خواص مشابهی با ساختار فیزیکی و اپتیکی دندان طبیعی دارند. رنگ آنها کمی مات و تیرهتر از مینای دندان است. اندازه ذرات آنها بزرگتر بوده و استحکام و چقرمگی بالایی دارند. میکروهیبریدها قابلیت پرداخت و تغییر شکل کمتری داشته و  در مقایسه با میکروفیلها سریعتر ساییده میشوند. در مواردی که نیاز به استحکام بالا و تغییر رنگ قابل توجهی باشد، از ترکیب میکروهیبریدها و میکروفیلها استفاده میشود.

نانوفیلها

در این نوع از کامپوزیت، پرکنندههای معمولی با نانوذرات ترکیب شده تا استحکام و زیبایی لازم حاصل شود. این کامپوزیتها شامل ذراتی در ابعاد نانو هستند. در مجموع نانوفیلرها حاوی ذرات کوچکتر از 1.0 میکرون بوده در حالی که ذرات میکروفیلرها کوچکتر از 1 میکرون هستند.

کامپوزیتهای IPS

این کامپوزیت از جدیدترین و مرغوبترین مواد مورد استفاده در دندانپزشکی است. کامپوزیت IPS محصول کشور آلمان است. این ماده مقاومت در برابر شکست و ماندگاری بالایی دارد. همچنین، با لثه سازگارتر بوده و از بروز عفونت جلوگیری میکند. در این روش، دندانپزشک به کمک مواد تخصصی، دندان جدیدی را برای شما میسازد.

پولیش کامپوزیت چگونه انجام می­شود؟

یکی از مشکلات افراد بعد از انجام کامپوزیت دندان، تغییر رنگ و از بین رفتن شفافیت آن است. جهت بازگرداندن و رفع لکههای ایجاد شده میتوان از پولیش استفاده کرد. در این روش به کمک مواد و ابزارهای خاصی به صورت تک یا چند مرحلهای شفافیت و زیبایی اولیه کامپوزیت بازگردانده میشود.

پیشنهاد ویژه : مقاله پالیش کامپوزیت چیست؟ را مطالعه بفرمایید.

پیشنهاد ویژه : مقاله سفید کردن کامپوزیت دندان  را مطالعه بفرمایید.

بهترین برند کامپوزیت دندان

امروزه کامپوزیتهای مختلفی با برندهای متفاوت موجود هستند. بهترین کامپوزیت، کامپوزیتی است که مقاومت مکانیکی بالایی داشته و در برابر تغییر رنگ مقاوم باشد. اصولا برندهای آمریکایی و ژاپنی انتخاب مناسبی هستند، مانند:

  •  DMP Dental
  •  Bisco
  •  DMG America
  • جیانیان GC

کامپوزیت یا لمینت، کدام بهتر است؟

جهت انتخاب روش درست باید توسط دندانپزشک معاینه شوید. پس از بررسیهای لازم، پزشک گزینه درست و مناسب را برای شما انتخاب میکند. به طور کلی، اگر میزان پوسیدگی و آسیبهای وارد شده به دندان بیش از حد باشد، لمینت گزینه بهتری است.

هر دو، روشی برای اصلاح زیبایی دندان هستند. در این روشها توسط یک لایه، شکل، رنگ و ظاهر دندانها بهبود مییابد. در ادامه به مقایسه کامپوزیت و لمینت دندان میپردازیم.

مقایسه قیمت کامپوزیت و لمینت دندان

عوامل مختلفی بر قیمت موثر است. به طور کلی، لمینت در مقایسه با روش کامپوزیت هزینه بیشتری دارد. در نظر داشته باشید که لمینت ظاهر طبیعیتری را به دندان میدهد. فاکتورهای مختلفی باعث این تفاوت قیمت میشوند، مانند:

  • تراشیدن مینای دندان در لمینت
  • مدت زمان بیشتر انجام پروسه لمینت نسبت به کامپوزیت
  • استحکام و دوام بیشتر لمینت
  • مقاومت در برابر تغییر رنگ و زرد شدن

مقایسه طول عمر کامپوزیت و لمینت

هر دو از طول عمر و استحکام خوبی برخوردار هستند، البته لمینتها مقاومت و دوام بالاتری دارند. طول عمر لمینت تقریبا 2 برابر کامپوزیت میباشد.

مقایسه تغییر رنگ کامپوزیت و لمینت

هر دو در مواجهه با مواد حاوی رنگدانه دچار زردی و تغییر رنگ میشوند. در نظر داشته باشید که به دلیل مواد به کار رفته در لمینت، میزان تغییر رنگ آنها در مقایسه با کامپوزیت کمتر است.

مقایسه مدت زمان انجام کامپوزیت و لمینت

روش کامپوزیت میتواند در 1 الی 2 جلسه انجام شود، در حالی که لمینت 2 تا 3 هفته طول میکشد. دندانپزشک در روش لمینت باید مینای دندان را تراش دهد، قالبگیری کرده و روکش مناسب را فراهم کند. از طرفی، در روش کامپوزیت نیازی به تراشیدن مینا و آماده سازی قالب نیست. در نظر داشته باشید که لمینت، برخلاف کامپوزیت، برگشت پذیر نمیباشد.

مهم­ترین تفاوت کامپوزیت با لمینت دندان

از مهمترین تفاوتهای کامپوزیت دندان با لمینت عمل تراشیدن مینای دندان است. در لمینت دندانپزشک باید مقداری از مینای دندان را بتراشد و سپس روکش را بچسباند اما در کامپوزیت نیازی به تراشیدن مینای دندان نیست. همین امر، باعث شده است تا لمینت پروسه برگشت ناپذیری باشد، در حالی که انجام کامپوزیت برگشت پذیر بوده و دائمی نیست.

در واقع، پس از قرارگیری لمینت امکان خارج کردن آن از دندان نیست اما کامپوزیت اینگونه نمیباشد. پس از انجام کامپوزیت در هر زمان که دوست داشتید و یا لازم بود، میتوانید با مراجعه به دندانپزشک کامپوزیت را از دهان خود خارج کنید.

به طور کلی، در صورتی که از لحاظ پزشکی مانعی برای انجام کامپوزیت نداشته باشید، میتوانید به راحتی و بدون هیچ آسیبی به دندانهای خود، کامپوزیت دندان را انجام دهید.

منابع

https://dentalhealthsociety.com.1

https://my.clevelandclinic.org.2

https://bestlaserdentalclinic.com.3

https://fullsmiledental.com.4

https://www.healthline.com.5

https://www.completehealthdentistryofnepa.com.6

شماره تماس جهت مشاوره

در صورت تمایل به مشاوره آنلاین ، نام و شماره تماس خود را وارد نمایید

    مشاوره رایگان

    تماس جهت مشاوره رایگان